Våra tugg

Olika hundar gillar olika typer av tugg. Därför erbjuder vi ett brett sortiment med variation när det gäller form, smak, tuggmotstånd och storlek. Allt från små malda lättuggade pinnar till stora rejäla tuggben.

Varje tugg är märkt med storlek på tugget; Extra small (XS), Small (S), Medium (M), Large (L) och Extra large (XL). Storleken ger dig en hänvisning till vilken typ av hund det passar. Har du en liten eller stor hund?

Varje tugg är också märkt med tuggmotstånd med en skala på 1-3. En fylld prick betyder lätt motstånd, t ex en mald tuggpinne, två prickar betyder ett lagom tuggmotstånd och tre fyllda prickar betyder högsta tuggmotstånd, t ex ett pressat tuggben.

Prova dig fram till din hunds favorit!

Varför tugg?

Tugg älskas av de flesta hundar! Dessutom gör det nytta. Tugg tillgodoser det naturliga tuggbehovet som hundar har och regelbunden användning hjälper till att förebygga tandsten.

Kom ihåg att alltid hålla din hund under uppsikt när du ger ett tugg eller annan belöning och se till att den har tillgång till friskt vatten. Tänk också på att valpmagar kan vara känsliga. Före 4 månaders ålder bör tugg och belöningar ges mycket begränsat och under noggrann uppsikt.

Tänk på att tugg enbart är en komplettering till hundens fullfoder. Precis som vi människor kan vara överkänsliga mot något kan även hundar vara det. Tänk på att alltid ge hundtugg med måtta, även om det är hundens favoritsnacks.